Yaratıcı Problem Çözme Programı - Çanakkale - Çanakkale Etkinlik Atölye Kurs - 27 Eylül 2019 - Ç.Kale

Yaratıcı Problem Çözme Programı - Çanakkale

Yaratıcı Problem Çözme Programı - Çanakkale
27 Eylül 2019 (Cuma) 18:00 / 27 Ekim 2019 (Pazar) 20:00
ÇABA ÇAM - Çanakkale

Çocuklar, gündelik yaşamlarının çoğunu okulda geçiriyor. Okullar, çocuklara fikirlerini ifade etmeleri ve kendileriyle ilgili alınan kararlara katılabileceği pek çok fırsat sunuyor. Doğa, ekoloji ve sürdürülebilir yaşam ise çocukların karar alma süreçlerinde olması gereken en önemli alanlardan birkaçı. Peki, “Öğrenme ortamlarında öğrencilerin ekoloji odaklı karar süreçlerine katılımlarını nasıl artırabiliriz?”

Bu soruya yanıt arayacak olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, Eylül ve Ekim aylarında Çanakkale’de ÇABA ÇAM’ın ev sahipliğinde düzenlenecek. 4 haftalık bir süreç olan ve 3 yüz yüze buluşmadan oluşan Program’a katılan öğretmenler, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını keşfederek yeni bir problem çözme yöntemi öğrenecek ve bu yöntemi grup çalışmaları ile bizzat uygulayacak. Programın yürütücülüğünü, daha önce Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılmış ve çeşitli yerlerde uygulamış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Sibel Ezgi Epik ve Gülnaz Bekar üstlenecek. Yine Değişim Elçilerinden Ahmet Canbaz, Emrem Gürses, Elmas Yüce, Elvan Kasaplar ve Özge Çavaş ise, Deneyimli Öğretmen olarak süreci kolaylaştıracaklar.

Program, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. Kontenjan 30 katılımcı ile sınırlıdır.

17 Eylül’de 2019 10:00’da sona erecek olan başvurulara olumlu veya olumsuz dönüş 18 Eylül 2019 tarihinde e-posta yolu ile yapılacak.

Başvuru sürecinde, yaratıcılığınızı beslemek, çeşitli problemlere karşı ilham verici ve pratik çözümlere ulaşmak isterseniz, Yaratıcı Problem Çözme Programı Facebook Grubu’na üye olmayı Öğretmen Ağı Youtube kanalını takip etmeyi unutmayın! Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: https://www.ogretmenagi.org/ogrenme_ortamlarinda_ogrencilerin_ekoloji_odakli_karar_surecleri

Çanakkale Atölye Kurs Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

18°

hafif yağmur
9 Mayıs 2024