Gökçeada ,Panagia ve Meryem Ana Festivali - Çanakkale Etkinlik Festival - 14 Ağustos 2018 - Ç.Kale

Gökçeada ,Panagia ve Meryem Ana Festivali

Gökçeada ,Panagia ve Meryem Ana Festivali
14 Ağustos 2018 (Salı) 00:00 / 16 Ağustos 2018 (Perşembe) 23:00
Imroz

SOGNOTOUR PANAGİA PANAYIRI MERYEM ANA ŞENLİKLERİ TUR PROGRAMI :
1.Gun / 13 AĞUSTOS pazartesi gecesi Aşağıda belirtilen saat ve noktalardan hareket Gökçeada Meryem Ana Panayırı turu İstanbul'dan hareket ; 23:30 : Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü(Otopark çıkışı ışıklar önü) 23:45 : Levent girişi Ayyıldız Mağazası Önü 24.00 : İncirli Ömür Plaza önü

02.GÜN/ :14 AĞUSTOS salı/ GÖKÇEADA ‐UĞURLU KOYU ‐DENİZ KEYFİ ‐TEPEKÖY ‐DİBEK KAHVESİ Tekirdağ ‐Keşan‐Gelibolu istikameńnden hareketle sabah saatlerinde adaya geçeceğimiz vapur iskelesine varıyoruz. İlk vapurla kirlenmemiş denizi ve bakir toprakları mavi yeşil denizi ile bizi bekleyen Gökçeada’ya varıyoruz. İlk olarak Dibek kahvesi ile meşhur köy olan Zeyńnliköy’e geçiyoruz. Serbest alacağımız kahvaltı ardından Dibek Kahvesi ve sakızlı muhallebilerimizi tatdıktan sonra Zeyńnliköy gezimizi sonlandırıp otelimize geçiyoruz.. Tüm gün deniz ve güneşten faydalanıyoruz. Sonrasında Yemekten önce Yaşlı Çınar ağaçları ve tarihi çeşmesiyle tanınan Eskibademli Köyüne geçiyoruz. Eski Bademli köyünde Günbatımı bir başka oluyor. Günbamında fotoğraflar çekilip otelimize dönüyoruz. Serbest akşam yemeğimizim ardından Kaleköye geçiyoruz. Kaleköye geçmeden ada merkezinde mola veriyor ve Alışveriş için sizleri burada serbest bırakıyoruz; dileyenler ada kekiği, ekolojik zeyńnyağı gibi yerel ürünlerden alabilirler. Sonrasında Kaleköy Gökçeada'nın en hareketli bölgesi. Akşam isteyenleri Kaleköye götürüyoruz. Adanın en hareketli bölgesi Kaleköy'de adanın tek barında eğlenebilirsiniz.

03.GÜN/ :15 AĞUSTOS Çarşamba /TUZ GÖLÜ ‐AYDINCIK PLAJI ‐ESKİ BADEMLİ KÖYÜ ‐KALEKÖY ‐
KALEKÖYDE EĞLENCE
Sabah kahvaltısının ardından meşhur Aydıncık (Kefaloz ) Plajına gidiyoruz. Deniz keyfine tüm gün devam ediyoruz. Özellikle Aydıncık koyunda serbest öğle yemeğinde deniz ürünleri veya dağlarda kekikle beslenen koyun ve keçilerin etlerinden yapılan lezzetleri tadmanızı tavsiye ederiz. Aydıncık koyunun hemen yakınında bulunan Tuz gölünde cilde yararlı olan, çamur banyosu yapabilirsiniz. Kokusu her ne kadar hoş olmasa da sonuç yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için çamura bulanmaya değer. Akşam üzeri aracımıza binip otelimize geçiyoruz..Akşam üzeri adına yakışır bir şekilde tepeye kurulan Tepeköye geçiyoruz. Tepeköy dar sokakları ve şarabı ile ünlü. Her sene Tepeköy'de 14‐16 Ağustos tarihlerinde Meryem Ana Panayırı etkinlikleri yapılıyor. Panayır için kurbanlar kesiliyor, yemekler, tatlılar pişirilip dağıtılıyor. Köy meydanına masalar kuruluyor. Kalabalık geç saatlere kadar dans ediyor, sirtaki yapıyor, şarap içip coşuyor. Yunanistan'da ve başka ülkelerde yaşayan adalılar,onların çocukları ve torunları biraraya geliyor. Binlerce yıllık geleneği bir şölen havasına dönüştürüyorlar. Bizde bu güzellikleri yaşamak, fotoğraflamak ve kültürel çeşitlilikleri ve folklorik değerleri görüyoruz. Ardından geç saatlerde otelimize geçiyoruz.

04.GÜN/ :16 AĞUSTOS Perşembe /GÖKÇEADA ‐ZEYTİNLİKÖY ‐KUZULİMANI ‐DEREKÖY ‐DENİZ ‐GÜNEŞ ‐KUM ‐SERBEST ZAMAN
Sabah kahvaltının ardından Gökçeada'da son günümüz, Eşyalarımızı aracımıza yerleştirip otelimizden ayrılıyoruz. Sonrasında çamaşırhanesi, evleri, kiliseleri ile Dereköy gezisi yapıyoruz. (Dereköy eskiden 1950 hanesiyle Türkiye'nin en büyük köyü iken şimdilerde evlerin bir çoğu yıkılmış durumda) Zamana karşı direnen evleri ve sokakları geziyoruz. Öğlen yemeği ardından Kuzuluk Plajına geçip vapur hareket saatine kadar Kuzuluk plajında istersek denize giriyoruz. Gece 23.30‐24.00 civarı İstanbul'dayız.

DBL/TRP ODA DA
Nakit /Banka/Kredi Kartı Tek Çekim: 700TL/kişi
Kredi Kartı 3 taksit
Kısıtlı Sayıda SNG ODA:1000TL/kişi

PAKET TUR BEDELİNE DAHİL OLAN HİZMETLER :
Turizm Araçlarıyla Ulaşım ,Çevre Gezileri,Festival Katılımları ,Feribot,Otoban,seyahat sigorta,uzman rehber hizmeti ,
2 gece Butik Kayabalı otel de Kahvaltı dahil konaklama,KDV

Bilgi/Kayıt :
Gsm:0532 411 0 291
e-mail: [email protected]
@sognotour

Çanakkale Festival Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

15°

hafif yağmur
9 Mayıs 2024