Animasyon - Stop Motion - Nazlı Eda Noyan - Çanakkale Etkinlik Atölye Kurs - 30 Haziran 2019 - Ç.Kale

Animasyon - Stop Motion - Nazlı Eda Noyan

Animasyon - Stop Motion - Nazlı Eda Noyan
30 Haziran 2019 (Pazar) 18:00 / 2 Temmuz 2019 (Salı) 13:00
Adatepe Taşmektep

Çocuklar ve Yetişkinler için Stop Motion/Animasyon Film yapımı Atölyesi
Nazlı Eda Noyan

Üç günlük atölye kapsamında, Taşmektep öğrencilerini temel ve geleneksel animasyon teknikleri ve animasyon üzerinden hikaye anlatımı ile tanıştırma amacı güdülmektedir. 7-12 ve 13+ olmak üzere iki atölye grubu bulunmaktadır.

Hareketli “Sihirli Dünya” Atölyesi (7-12 yaş)
Geleneksel animasyon ve tarihçesi örneklendirmelerle konuşulduktan sonra hareketli bir “sihirli dünya” birlikte oluşturacağımız optik oyuncakların bir araya gelmesi ile gerçekleştirilecektir.

Animasyon Yapımı Atölyesi (13+)
Animasyon atölyesinin ilk gününde öğrencilere temel animasyon bilgisi örneklere başvurularak anlatıldıktan sonra gruplar oluşturularak verilen hikaye üzerinden ilk beyin fırtınası çalışması yapılacaktır. İkinci gün gruplar verilen senaryo üzerinden adım adım karakter tasarımı, storyboard hazırlama ve stop-motion tekniği kullanarak animasyon üretme, son gün ses ve kurgu aşamaları izlenecektir.

örnek:
https://vimeo.com/208936573

Katılım ücreti: 600 TL
Seminer saatleri:
Perşembe 18 00 - 20 30, Cuma, Cumartesi, Pazar 09 00 - 13 00


Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan (İzmir, 1974), sırasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Florida Üniversitesinden burslu olarak grafik tasarım alanında lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. Türk melodram afişleri ve sosyal içerikli grafik tasarım üzerine yüksek lisans tezleri bulunmaktadır. UNICEF Gana’da tasarımcı stajyer olarak çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde sanat tarihi dalında Türk sinemasında film jenerikleri tarihi konulu tezi ile doktor unvanını aldı. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü yanısıra Çizgi Film ve Animasyon Bölümü kurucu başkanlığını yürütmektedir. Başka Diyarların Çocukları (2006 En İyi Kısa Animasyon, İstanbul Kısa Film Festivali) ve Bir Fincan Türk Kahvesi (2013 En Iyi Kısa Film Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yabancı Kısa Film Seminici Film Festivali, İspanya) gibi ödüllü kısa animasyon filmlerinin yanı sıra 13 çocuk kitabının da (Nar’ın Sanat Günlüğü Serisi, Gülçin, Hayatı Dokuyan İplikler Serisi) yazarı ve tasarımcısı. Şu anda bir uzun bir kısa metraj olmak üzere iki animasyon film projesi üzerine çalışıyor. Animist Animasyon Festivalinin direktörü ve animasyonunkadinlari.org kurucusu. Kızları Nar, Mavi ve yönetmen eşi Dağhan Celayir ile İstanbul’da yaşıyor. www.girlsawthesea.net

Çanakkale Atölye Kurs Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

16°

hafif yağmur
9 Mayıs 2024