Pınar Yolaçan - Sanatçı Konuşması - Çanakkale Etkinlik Sohbet Söyleşi - 3 Mart 2020 - Ç.Kale

Pınar Yolaçan - Sanatçı Konuşması

Pınar Yolaçan - Sanatçı Konuşması
3 Mart 2020 (Salı) 18:00 / 3 Mart 2020 (Salı) 19:00
Bordo Bina

Pınar Yolaçan | Sanatçı Konuşması | Bordo Bina

03.03.2020
Salı 18:00 - 19:00
Bordo Bina

Güncel olarak New York’ta yaşayan ve çalışan sanatçı Pınar Yolaçan’ın sanat üretimine ve özellikle Brezilya’nın Amazon ormanlarındaki kabileler ile yaptığı araştırmalarına odaklanacak etkinlik, 3 Mart Salı günü saat 18:00’de Bordo Bina’da gerçekleşiyor.

Etkinlik Yolaçan’ın Kayapó Şefi Tuire ile yaptığı görüntülü söyleşinin gösterimi ile başlayacak, İlayda Tunca’nın moderatörlüğünde bir söyleşi olarak devam edecek ve sanatçının 2008 yılında Çanakkale’de ürettiği İda serisinin sergilendiği Korfman Kütüphanesi’nde son bulacak.

Pınar Yolaçan

Fotoğraflarında batı portre geleneğini dışarıdan bir perspektiften inceleyen sanatçı, kadın bedenini merkeze aldığı çalışmalarıyla güzellik ideallerini tartışmaya açıyor; modanın ve kıyafetin kültürel ve politik değerlerini incelerken portrelerinde fotoğrafın geleneksel özneleri, tarihsel olarak dışlanmış olanlarla yer değiştiriyor.

Yolaçan, portre türünün beklentilerini bozuma uğratarak yeniden kurguluyor. Batılı olmayan konuların portre geleneğindeki görünmezliğine dikkat çekerek, bu dışlanan özneleri, sömürü tarihinin zalimlerinin pozlarını üstlenmeye davet ediyor.

1981 yılında Ankara’da doğan Pınar Yolaçan, New York’ta yaşıyor ve çalışıyor.
Central Saint Martins College’da moda, Chelsea School of Art’ta Fine Art Media, eğitiminin ardından 2004 yılında Cooper Union’dan sanat diploması aldı.

Yapı Kredi Kazım Taşkent Galerisi (İstanbul), Finnish Museum of Photography (Helsinki), Wetterling Gallery, (Stockholm) ve Center for Contemporary Art'da (Lagos) kişisel sergiler açan sanatçının katıldığı kurumsal grup sergilerinden bazıları şöyledir:

State of the Art Photography, NRW-Forum, Dusseldorf, Vanitas; Fashion and Art, Bass Museum of Art, Miami, Rites of Spring, Contemporary Art Museum Houston, The Third ICP Triennial of Photography and Video, International Center of Photography, New York, Istanbul Next Wave: Istanbul Modern Collection at Martin-Gropius-Bau, Berlin, Greater New York, MoMA PS1, NY, Second Changjiang Photography and Video Biennial, Chongqing Changjiang Museum of Contemporary Art, Chongqing and Expanded Geographies, Lianzhou Photo Festival 2015, Lianzhou.

Çanakkale Sohbet Söyleşi Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

20°

parçalı az bulutlu
26 Nisan 2024