Hareket ve Farkındalık Atölyesi - Çanakkale Etkinlik Atölye Kurs - 2 Ağustos 2019 - Ç.Kale

Hareket ve Farkındalık Atölyesi

Hareket ve Farkındalık Atölyesi
2 Ağustos 2019 (Cuma) 17:00 / 4 Ağustos 2019 (Pazar) 13:00
Çamtepe Ekolojik Yaşam Kültürü Merkezi

Hareket ve Farkındalık Atölyesi'nde fiziksel duyumsamayı arttırmak için doğa ve imgelerle ilişki kuracak, Skinner Serbest Bırakma Tekniği ile Çamtepe'nin büyülü havasında birlikte dans edeceğiz.

Program; farkındalığını, yaratıcılığını dansla canlandırmak isteyen her katılımcıya uygun pratikler, doğa ve hareket bağlantısı ile birlikte yaratıcı süreçler içeriyor.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: [email protected] adresine yazabilirsiniz.

Eğitmen Hakkında:
Bahar Vidinlioğlu
Ankara’da doğdu. MSGSÜ Devlet Konservatuarı Bale Ana Sanat dalından mezun oldu. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne solist dansçı olarak başladığı kariyerini İstanbul Devlet Opera ve Balesindeki Çocuk Balesi dansçıları ile sürdürmekte ve Çocuk Opera ve Balelerine koreografi yapmaktadır. Yüksek Lisansını bitirdiği MSGSÜ Çağdaş Dans Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya devam ederek, eğitim alanında ağırlıklı olarak çağdaş dansçılara “Çağdaş Dans Tekniklerini”,“Somatik Çalışmaların” ve “Skinner Releasing Teknik” prensiplerini içine alan “Doğaçlama” dersleri vermektedir. Bu kurumun yan ısıra Çıplak Ayaklar, Çatı Dans stüdyosunda, Mekân stüdyosunda, Bilgi Üniversitesi ve Çamtepe Yaşam Okulu’nda doğaçlama ve beden farkındalığı üzerine atölyeler vermiştir. Güney Hindistan’ın Kerala bölgesinde Sivananda Vedanta Ashram’da yoga hocalığı eğitimini tamamladıktan sonra Çağdaş Dans Sanatçısı Koreograf ve Eğitmen olarak beden ve hareket üzerine araştırma yapmaya devam ederken 2009 da Skinner Releasing Teknik ile tanışarak bu teknik ile düzenli çalışmalarına devam etmiştir 2017 Mayıs ayından itibaren SRT enstitüsünün ilk nesil eğitmenleri olan, Gaby Agis, Mary Claire Mc Kenna ve Robert Davidson’ın yönettiği 2 yıllık fakülte sertifikası ile, “SRT 1-15 Başlangıç Dersleri Eğitmeni olarak yetkilendirilmiştir. Doğa, Müzik, Meditasyon, Osho Meditasyonları, Feldenkrais, Yoga, Aile dizimi, Ayurveda, Cranio-Sacral Terapi, Resim ve Haikiu ayrıca ilgilendiği alanlardır.

Skinner Serbest Bırakma Tekniği (Skinner Releasing Technique –SRT): Fiziksel gerginliğimizi serbest bırakıp rahatladığımızda daha büyük bir özgürlükle, güçle ve ifade edebilme yetisiyle hareket edebileceğimiz basit prensibinden yola çıkarak gelişmiş, öncü bir dans, hareket ve yaratıcı süreç yaklaşımıdır. SRT, profesyonel, dansa yeni başlayan veya kısa bir süredir dansla ilgilenen olsun, hareket aracılığıyla şekillendirilme, ifade etme, yaratıcılık ve farkındalığı keşfetmeye ilgi duyan herkese uygun ve herkese açık bir tekniktir.

Çanakkale Atölye Kurs Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

20°

açık
29 Mart 2024