Ekim Geçidi 18 - Çanakkale Sergisi - Çanakkale Etkinlik Sergi - 14 Kasım 2019 - Ç.Kale

Ekim Geçidi 18 - Çanakkale Sergisi

Ekim Geçidi 18 - Çanakkale Sergisi
14 Kasım 2019 (Perşembe) 17:30 / 28 Kasım 2019 (Perşembe) 17:00
Çanakkale Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Muzesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, Ressam Gülsün ERBİL'in 2001 yılında başlattığı, “EKİM GEÇİDİ” adlı disiplinler arası karma sergilerin bu yıl onsekisincisi düzenlenmektedir. Ekim Geçidi sergilerimizde sanatla en az 50 yılı olanların yanı sıra, sanat eğitimi tamamlayıp, sanat hayatına yeni atılan ve farklı alanlarda eğitim almış olmasına rağmen yıllarını sanata adayan katılımcılarımız bulunmaktadır. Sergide, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı için kanlarını dökmüş şehitlerimizi anmak, saygı ve minnet duygularımızı sanat aracılığıyla sunmak ve Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir araya gelinmiştir.
Ülkemiz genelinde her yıl yaklaşık 20 merkezde eşzamanlı açılan Ekim Geçidi Sergilerinin Çanakkale olarak dokuzuncusunu gerçekleştireceğiz. Sergimizde, Çanakkale, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Bursa, Kastamonu, Nevşehir, illerimiz yanında, Almanya’dan toplam 74 sanatçımızın eserleri yer almaktadır.
Sergimizi şimdiye kadar olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Seramik Müzesi, Deniz Müzesi Komutanlığı Katkıları ile gerçekleştirmekteyiz. Cumhuriyetimizin daha nice kuruluş yıldönümlerini, Çanakkale zaferini kazandıran birlik ruhu ile, bilimsel ve sanatsal aydınlanmalar eşliğinde, sevgi ve barış içinde kutlamak istiyoruz.
14 - 28 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Ekim Geçidi 18 – Çanakkale sergimizin açılışını onurlandırmanızı dileriz.

Çanakkale Sergi Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

20°

parçalı az bulutlu
26 Nisan 2024