Bilemezsin - Çanakkale Etkinlik Sergi - 11 Eylül 2019 - Ç.Kale

Bilemezsin

Bilemezsin
11 Eylül 2019 (Çarşamba) 18:00 / 11 Eylül 2019 (Çarşamba) 21:00
sub

Adımları 2016 yılında atılan bilemezsin'in çıkış noktası, bir halı altına süpürme refleksiydi, süpürdükçe şişti, şiştikçe taştı. Berbat dediğimiz fakat çöpe atamayacak kadar değer verdiğimiz resimleri biriktirdiğimiz bir mecraya dönüştü. Sonunda yarım kalanlar birleşti.
Geçtiğimiz üç yılda sizlerden gelen yüzlerce çöp işi isimsiz yayınladık. Bir türlü içinize sinmeyen resimlerinizin kaygı duymadan paylaşılabilir olmasını istedik. Çoğu zaman çöp, berbat ya da yarım diyemediğimiz, hikayesini açıkça önümüze seren işlerle karşılaştık. Tam olmanın rahatlığına erişmeye çalışırken tıkandığımız ve başlangıcın bir sonu olmadığını fark ettiğimiz o an, tasalanmayı bir kenara bırakıp bitmeyenin büyüsüne daldık; yarım bırakılıp terk edilenin peşine düştük.

Çünkü biliyoruz ki yarım olan her zaman bir ihtimali içinde barındırandır.
Belki buruşturulup çöpe atılacak, belki çerçeveletilip duvara asılacak… Dilemmaya düştüğümüz bu ana küçük bir kapı aralayıp, bilemezsin ile birlikte yeni bir “değer” sorusu sorduk.

Bu sene Ağustos ayında sub ile yaptığımız açık çağrı kapsamında yüzlerce berbat resim topladık!
İlk açılış sergisi 11 Eylül’de Çanakkale sub’da gerçekleşecek.

Ardından, 15 Eylül’de İstanbul Mürselpaşa Caddesi Balat’ta yapacağı kamusal alan yerleştirmesinde ise sub ile bilemezsin, sahil yolundaki ceplerden birinde, surların üst kotunda eskiden var olan bir hanenin temelinin oyulmuşluğu ile oluşan zemin farkı ve ‘düşme riski’ dolayısıyla sacla kaplanmış, özel alan ile kamu arasındaki bir katmana tutunduğu bu mekanı bir medya olarak alacak.

Bu etkinliklerde sizleri de aramızda görmekten ve tanışmaktan büyük mutluluk duyarız!


Taking its first steps in 2016, bilemezsin’s starting point was a reflex of sweeping under the carpet. Swelled as swept, exuberated as swelled. Eventually turned into a medium where we accumulated drawings that we call ‘shitty’, but value too much to throw in trash. And the incompletes merged.
Over the past three years, we’ve published hundreds of garbage works anonymously. We wanted the pictures you didn’t feel satisfied to become shareable without worrying. Most of the time, we came across works that we couldn’t call garbage, lousy or half; but stories that are laid out frankly in front of us. At the moment when we got stuck while trying to reach the comfort of being full, we realized there was no end to the beginning, we set aside worrying and plunged into the spell of the never-ending. We went after those left halfway.

Because we know that the incomplete is always the one with possibility.

Maybe wrinkled and thrown away, maybe framed and hung on the wall. We wanted to open a small door to this moment of dilemma and to ask a new question of ‘value’ together with sub.

We collected hundreds of garbage works through our open call. The first exhibition will be at sub on September 11.

On September 15, sub and bilemezsin will be in Istanbul for a public installation in Mürselpaşa Caddesi, Balat, clinging to a space in one of the pockets on the coastal road covered with metal due to the difference of ground and ‘risk of falling’, referring to a layer between private and public, taking this as the medium.

We look forward to see and meet you in these events!

Çanakkale Sergi Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

20°

parçalı bulutlu
24 Nisan 2024

Şehirde Bugün