Aqua Fest 19' Tiyatro Festivali - Çanakkale Etkinlik Festival - 22 Şubat 2019 - Ç.Kale

Aqua Fest 19' Tiyatro Festivali

22 Şubat 2019 (Cuma) 20:00 / 24 Şubat 2019 (Pazar) 22:00
Çanakkale AquaHall
Bilet Al

“Tiyatro herkes içindir!” sloganıyla yola çıkan Çanakkale’nin ilk özel tiyatro festivali Aqua Hall’de gerçekleşecek. 22-23-24 Şubat’ta Suç ve Ceza, Oblomov, Bir Delinin Hatıra Defteri gibi Rus klasikleri, Çanakkaleli tiyatro severlerle Aqua Tiyatro Festivali’nde buluşuyor.

Detaylar şu şekilde;

22 Şubat – Suç ve Ceza

Uğradığı haksızlığı cinayet işleyerek ortadan kaldıracağına ve böylece adaleti sağlayacağına inanan üniversite öğrencisi Raskolnikov’un vicdanıyla başbaşa kalmasının çarpıcı hikâyesi. Dostoyevski’nin Suç ve Ceza adlı klasik romanından uyarlanan bu eser, ilk kez Türkiye'de ve Dünya'da tek kişilik oyun olarak Tiyatro 35 tarafından sergileniyor.

Yazar: Fyodor Dostoyevski
Eser: Suç ve Ceza"Raskolnikov"
Uyarlayan-Yöneten-Oynayan: Atilla ALPAR
Dekor Kostüm Afiş ve Fragman Tasarımı: Tiyatro35
Genel Koordinatör: Ayşe Demirtaş
Süre: 70 dakika (Tek Perde)

23 Şubat – Oblomov

Çehov ödüllü oyuncu (Bir Delinin Hatıra Defteri) Erdem Topuz'un Oblomov romanından oyunlaştırdığı ve rejisini yaptığı oyun. Erdem Topuz,Eraslan Sağlam,Işık Tolgay,Ebru Alkanat ve Arzu Suriçi Kireççi'nin oyuncu olarak yeraldığı bu büyük klasik oyunda hemen yerinizi ayırtın.

Hayat bu mu? Ne biçim hayat bu? Nerede insanlık, nerede düşünce yüceliği ve bütünlük? Hiçkimsenin yüzünde,gözünde hiçbir ışık hiçbir coşku yok.Şimdi bu adamlar canlı ben mi ölüyüm? İçimdeki ateş bir gün birden sönüverdi.Aslında herşeyi biliyorum,anlıyorum ama gücüm yok.İradem yok.Kafamın içi eski bir ansiklopedinin sayfaları gibi.Bir sürü kopuk kopuk bilgi.Bedenimde eski yıpranmış bir elbise gibi...

Oblomov yorgundur. Ama onun yorgunluğu ne rastgele bir tembellik ne hastalık yorgunluğudur. Yıkılmakta olan bir toplum düzeninde toplumsal kaderin aslında tüm insanlığı içine düşürdüğü bu kaçınılmaz uyuşma bambaşka bir seçimin ve varoluşun habercisi olabilir mi?Her gün yaşadığımız hayatın anlamını kaybettiğimiz anlarda Oblomov kadar kayıtsız kalmak içimizden geçtiğinde acaba suçlu hep biz miyiz?

Tiyatro Adı: Dionysos Tiyatro
Oyun Adı: Oblomov
Yazan: Ivan Gonçarov
Oyunlaştıran ve Yöneten: Erdem Topuz
Oyuncular
Erdem Topuz
Eraslan Sağlam
Işık Tolgay
Arzu Suriçi Kireççi
Anıl Doğan Albayrak
Ebru Alkanat

24 Şubat – Bir Delinin Hatıra Defteri

"2015 Yılında Rusya Yalta Anton Çehov Uluslararası Festivalinde ülkemize Rus Klasiği en iyi yorum ödülü getiren, 2014 yılında Rusya Arkhangelsk Uluslararası Tiyatro Festivalinde 1000'e yakın Rus seyirciyle Türkçe buluşup bir ilke imza atan oyun, sizlerle buluşmaya devam ediyor.

Bir Delinin Hatıra Defteri Prömiyerini 2004 yılında yaptı İstanbul'da yurt içi ve yurt dışı turnelerde 200'ü aşkın gösteriyle seyircisiyle buluşan oyunun kostüm tasarımını Şehir Tiyatrolarından Onur Uğurlu, dekor tasarımını Rus Dekor Tasarım sanatçıları üstlendi.2006 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde iki büyük gösteriyle akıl hastalarıyla buluşan oyun Erdem Topuz yorumuyla sizlerle...

Poprişçin, bir garip dünyalı... En acımasız şekillerde aşağılandığı, itilip kakıldığı, haksız rekabete zorlandığı ve "şanslı doğanlar" tarafından ezildiği günler de olmuş (ki bunlar çoğunlukta!), insan yerine konulduğu, saygı gördüğü günlerde...Evet sıradan bir dünyalı Poprişçin... Gelin şimdi onun dünyasına bir giriş yapın: Soyluların dünyasında kendine yer açmaya çalışan minnacık bir memur, sınıflara bölünmüş bir ülkenin çocuğu Poprişçin... Üstlerine gereken saygıyı göstermesine rağmen kendi alt sınıfından "hak ettiği saygıyı" göremez bir türlü. Bu yüzden durmadan bulunduğu konuma lanet eder, herkes gibi o da kısa yoldan bir üst sınıfa geçmenin hesapları peşindedir hep...

Yazan: Nikolai Vasilyeviç Gogol
Yöneten: Erdem Topuz
Dekor: Nikolai Raskov
Kostüm: Onur Uğurlu
Oynayan: Erdem Topuz

Çanakkale Festival Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

19°

açık
29 Mart 2024