SinemaDansÇanakkale - Dans Filmleri Festivali - Çanakkale Etkinlik Güncel - 3 Mart 2017 - Ç.Kale

SinemaDansÇanakkale - Dans Filmleri Festivali

SinemaDansÇanakkale - Dans Filmleri Festivali
3 Mart 2017 (Cuma) 19:30 / 5 Mart 2017 (Pazar) 21:00
MAHAL

Kasım 2016’da Ankara’da üçüncüsü gerçekleştirilen SinemaDansAnkara Dans Filmleri Festivali yolculuğuna bu kez SinemaDansÇanakkale olarak devam ediyor.

Festival, dünya sinemasının özel bir türü olan dans filmi hakkında farkındalık yaratmayı ve dans filmlerinin dünyadan seçkin ve güncel örneklerini Çanakkale seyircisiyle paylaşmayı amaçlıyor.

Festivalin açılışı 3 Mart Cuma günü saat 19:30'da, SinemaDansÇanakkale Festivali'nin onur konuğu olan ve ülkemizin dünyaca ünlü bale sanatҫısı Meriҫ Sümen'in katılımıyla, yönetmenliğini Mehmet Şafak Türkel’in yaptığı “Tutku: Meriҫ Sümen” adlı belgesel filmle yapılacak.

Festivalin öne çıkan bir diğer filmi olan Tomer Heyman’in dünyaca ünlü dans filmi “MR. GAGA” ise 4 Mart Cumartesi saat 19.00'da gösterilecek.

Ulusal filmlerin yanı sıra Amsterdam’da düzenlenen Cinedans Festivali'nden uluslararası dans filmleri, Tanzrauschen Wuppertal Alman Filmleri Seçkisi ve İtalya Coorpi Seçkisi Çanakkale izleyicisi ile buluşacak.

Festivalde ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin katılacağı Mehmet Şafak Türkel yönetiminde dans filmi atölyesi ile söyleşiler de düzenlenecek.

Festivalde gösterilecek Türkiye ve Kıbrıs film seçkisi seyircilerin oylarıyla değerlendirilecek. Festival, seyirci tarafından seçilecek en iyi filmin ödül töreni, Gizem Topal ve Murat Özdemir’in dans performansı ile 5 Mart Pazar akşamı son bulacak.

Festivale eşlik edecek Dans Fotoğrafları Sergisi ise yine MAHAL Sanat'ta ziyaret edilebilecek.

3-5 Mart 2017 tarihleri arasında tüm dans ve sinemaseverleri SinemaDansÇanakkale Dans Filmleri Festivali’ne bekliyoruz.

Ankara Goethe-Institut, Mahal Sanat, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İsrail Büyükelçiliği, Cinedans, Tanzrauschen e.V. Wuppertal ve Ares Film işbirliği ile

Çanakkale Güncel Önerileri

Çanakkale Hava Durumu

20°

parçalı bulutlu
25 Nisan 2024